Over mij

Wie ben ik

Mijn naam is Myriam Remmits en woon met man en twee volwassen kinderen in het Brabantse dorp, Schaijk. In mijn vrije tijd sport ik veel en ga graag wandelen in het bos om te genieten van de stilte en de natuur.

Mijn omgeving en relaties omschrijven mij als betrokken, luistervaardig en empathisch.
Iemand die op haar best is als ze iets voor anderen mag betekenen. Daarbij straal ik rust en geduld uit.
Mensen ontmoeten, luisteren naar wat hen beweegt in het leven heeft mijn interesse. Die verhalen neem ik mee in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Na een loopbaan als activiteitenbegeleider in de Geestelijke Gezondheidszorg heb ik van mijn passie, iets voor een ander betekenen, mijn beroep gemaakt.
Om u niet alleen met mijn oprechte betrokkenheid maar ook vanuit professionaliteit bij te kunnen staan heb ik de HBO opleiding tot ritueelbegeleider gevolgd.

Mijn motivatie

Tijdens mijn werk in de zorg kwam ik regelmatig in aanraking met het thema rouw en verlies. Niet alleen het verlies van een dierbare maar ook rouw om verlies van gezondheid, werk of een echtscheiding. Het is me duidelijk geworden hoe belangrijk het is overgangsmomenten goed af te sluiten. Loslaten, maar ook verder te gaan. Dit is voor iedereen een ander proces.
Voor mij staat de paardenbloem daarvoor symbool.
Het loslaten van het zaadje is een nieuwe start.
Ik heb iemand eens horen zeggen; “Los laten is anders vasthouden”. Van daaruit zie ik dan ook hoe helpend het kan zijn als dergelijke gebeurtenissen met een gebruik of ritueel wordt afgesloten om verder te kunnen gaan in het leven.

Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. Daardoor voel je je als mens gezien en erkend. Dat geldt ook voor wanneer er afscheid genomen moet worden van uw naaste, want iedereen heeft daarin zijn eigen verhaal.

U te mogen begeleiden bij het afscheid nemen is mijn passie geworden.
Daarbij kunt u rekenen op mijn betrokkenheid, kennis, creativiteit en aandacht. Aandacht voor de overledene en aandacht voor u.