Over mij

Wie ben ik

Wie ben ik? In mijn begeleiding bij een afscheid gaat het niet over mij, maar ik kan me goed voorstellen dat u graag wilt weten wie de ritueelbegeleider is die bij u aan tafel komt zitten om samen met u de afscheidsviering van uw dierbare of van uzelf voor te bereiden. Zeker in de verdrietige tijd rondom een overlijden. Een tijd waarin u al zo kwetsbaar bent en het daarom nog belangrijker is dat het contact goed voelt, er een klik is.

Mijn naam is Myriam Remmits. Een vrouw die door haar omgeving en relaties wordt
omschreven als een warme persoonlijkheid en betrokken, luistervaardig en empathisch is. Iemand die rust uitstraalt en tijd voor je neemt.
In de reviews die nabestaanden hebben achtergelaten op deze site, worden deze
competenties ook genoemd.

Als dit u aanspreekt ben ik mogelijk de juiste persoon die bij u aan tafel mag zitten om samen een mooi en persoonlijk afscheid voor te bereiden, voor u overleden dierbare of voor uzelf.

Mijn motivatie

Na een loopbaan als activiteitenbegeleider in de Geestelijke Gezondheidszorg heb ik gekozen voor het vak van ritueelbegeleider. Een beroep waarin voor mij alles samenkomt; ik kan iets betekenen voor anderen en creatief bezig zijn. Om u niet alleen met mijn oprechte betrokkenheid maar ook vanuit professionaliteit bij te kunnen staan heb ik de HBO opleiding tot ritueelbegeleider gevolgd.

Tijdens mijn werk in de zorg kwam ik regelmatig in aanraking met het thema rouw en verlies. Niet alleen het verlies van een dierbare maar ook rouw om verlies van gezondheid, werk of een echtscheiding. Het is me duidelijk geworden hoe belangrijk het is overgangsmomenten goed af te sluiten. Loslaten, maar ook verder te gaan. Dit is voor iedereen een ander proces.
Voor mij staat de paardenbloem daarvoor symbool.
Het loslaten van het zaadje is een nieuwe start.
Ik heb iemand eens horen zeggen; “Los laten is anders vasthouden”. Van daaruit zie ik dan ook hoe helpend het kan zijn als dergelijke gebeurtenissen met een gebruik of ritueel wordt afgesloten om verder te kunnen gaan in het leven.

Voor mij is het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. Daardoor voel je je als mens gezien en erkend. Dat geldt ook voor wanneer er afscheid genomen moet worden van uw naaste, want iedereen heeft daarin zijn eigen verhaal.
U te mogen begeleiden bij het afscheid nemen is mijn passie geworden. Daarbij kunt u rekenen op mijn betrokkenheid, kennis, creativiteit en aandacht. Aandacht voor de overledene en aandacht voor u.