Referenties

Het was fijn om Myriam als ritueelbegeleider te hebben bij het afscheid van mijn vrouw, moeder, oma en zus. Ze werkt van begin tot het einde op een prettige manier. Komt zelf met voorstellen, maar je kunt zelf ook met ideeën en vragen komen. Deze verwerkt ze dan, zodat voor ons het afscheid nog completer werd. Ze neemt alle praktische zaken, zoals muziek, PowerPoint ed. over, zodat je je daar helemaal niet druk over hoeft te maken. Ook tijdens de viering zelf straalt ze rust uit, die je dan vanzelf overneemt. Kortom: in deze moeilijke tijden was het fijn om iemand te hebben die rust en overzicht behield.

Familie van den B.


Myriam is voor ons een perfecte afscheidsbegeleider geweest. Ze luisterde. Ze schreef mee. Ze luisterde goed. Met aandacht. Ze had alle tijd daarvoor. Ze hoorde de verschillende verhalen. Verhalen vanuit verschillende perspectieven. Papa was echtgenoot, vader, vriend, broer, zwager, buurman, collega. En gewoon zichzelf. Dat heeft ze uitstekend verwoord: op de man af persoonlijk, verweven met zijn muziek, met foto’s van zijn leven. We zijn op een warme manier ontzorgd daardoor. Dankjewel Myriam!

Familie v.d. R.


Lieve Myriam,

Ik wil je nogmaals bedanken voor de keurige en nette dienst bij het afscheid van mijn partner J.
Ik heb heel veel reacties gekregen op de uitstekende begeleiding bij het afscheid van hem.
Niet 1 negatieve reactie, iedereen vond het heel menselijk en gevoelig.
Ook geweldig was jouw toespraak/ gedicht van de “Walravenstraat” een zeer gevoelige tekst.

Bedankt Myriam dat door jou, het afscheid van J, voor mij dragelijker is geworden

Groetjes,
M.


Goedemorgen Myriam, het was afgelopen Zaterdag heel mooi voor ons geweest.

Heel ontroerend ook. En precies lang genoeg, je hebt erg goed gesproken, mooie woorden en voor ons veelzeggend over ons T.

We danken je hiervoor met heel ons hart.

G & M, kinderen en kleinkinderen.


Hallo Myriam,

Gisteren zijn we nog even bij elkaar geweest om nog enkele dingetjes te bespreken over onze moeder. Jouw naam kwam voorbij omdat we meerdere positieve reacties hebben ontvangen over de begeleiding, de mooie stem, de rust in je verhaal, enz. Wij willen je dan ook nogmaals hartelijk bedanken voor de geweldig fijne samenwerking, je steun, begrip en begeleiding tijdens het afscheid van onze moeder.

Hartelijke groeten,
fam. de Bruin, Herveld


Myriam bedankt voor jouw luisterend oor en de prachtige manier waarop je het leven van ma hebt samengevat en hebt verwoord.

Familie Geurts


In het voorjaar zijn in 6 weken tijd onze moeder én vader overleden.

Bij het eerste overlijden komt er heel veel op je af en moet je van alles gaan regelen, bedenken, organiseren. Toevallig wist ik van Myriam dat zij de opleiding ritueelbegeleider recent had afgerond maar dat ik haar al zo snel nodig zou hebben, dat had ik niet gedacht. Wij waren haar 1e “klant” en voor haar was het net zo spannend als voor ons.

Er werd een afspraak gemaakt en Myriam kwam voor een eerste kennismaking naar ons ouderlijk huis om samen met onze vader en ons, de kinderen, te praten over wat wij van haar konden verwachten.

Het was een prettig gesprek waarin haar aandacht, interesse en warmte naar voren kwam. Wij vertelden ons verhaal en zij stelde vragen om zo een beeld te krijgen van het leven van onze moeder.

Hiervan heeft zij een verhaal gemaakt, een rode draad, die een paar dagen later tijdens de crematie, vergezeld van een mooie fotoreportage, veel indruk had gemaakt op vader, ons als familie maar ook op alle genodigden.

Na een aantal weken kwam Myriam dit alles evalueren, het was naar ieders tevredenheid verlopen.

Wie had kunnen bedenken dat wij haar na 6 weken weer nodig hadden, nu was vader overleden.

Het draaiboek kon praktisch in zijn geheel worden overgenomen en Myriam werd weer gevraagd de begeleiding te doen. Nu waren het veel verhalen over het leven van vader en ook daarvan maakte ze weer een geweldig verhaal.

Weer kregen wij als familie veel complimenten over de dienst en de begeleiding door Myriam.

Haar kracht zit in het goed kunnen verwoorden van alle informatie die haar verstrekt wordt, haar goede inleving, meevoelen met het verdriet, en uiteindelijk, samen met de familie hier een mooi afscheid van maken.

Wij zijn zeer tevreden over de begeleiding van Myriam en wij kunnen haar dan ook van harte aanbevelen.

Familie Rensen


Als klant kan ik Myriam Remmits, van harte aanbevelen om de dienst te begeleiden. Zij heeft een warme stem en is een warme persoonlijkheid, haar inlevingsvermogen is groot. Met een kort gesprek kon zij onze gevoelens goed en warm verwoorden. Op haar manier was het afscheid waardig en warm.

Familie van Dooren


Myriam,

De tekst voor de afscheidsviering van ons pap is erg mooi en bracht zeker de nodige tranen te weeg. Je hebt een heel goed beeld van hem geschetst, precies zoals wij hem ook herinneren.

Familie H


Myriam,

nogmaals bedankt voor het meewerken aan een prachtig afscheid van mijn zus Anja.

Familie v S